Η επιστροφή στο σχολικό αθλητισμό διατρέχει χαμηλό κίνδυνο για λοίμωξη Covid-19, λένε οι εμπειρογνώμονες

, καθώς οι μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο αυτό το φθινόπωρο, οι γιατροί αθλητικής ιατρικής με Loyola Medicine λένε ότι ο κίνδυνος έκθεσης Covid-19 μεταξύ των αθλητών των μαθητών είναι χαμηλός.

Σύμφωνα με τον Nathaniel Jones, MD, γιατρός αθλητικής ιατρικής για την Loyola Medicine, “Τα σπορ επαφή με την εσωτερική επαφή και το ποδόσφαιρο βλέπουν ελαφρώς ενισχυμένο κίνδυνο μετάδοσης, αλλά ο συνολικός κίνδυνος παραμένει ελάχιστος και μεγάλη μετάδοση συμβαίνει εκτός του αθλητικού περιβάλλοντος. Οι προτεραιότητές μας δεν έχουν αλλάξει για το COVID-19 θεωρώντας ότι η έναρξη της πανδημίας. Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες και λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο να μολυνθούν. ”

Παρά τον χαμηλό κίνδυνο έκθεσης του Covid-19 σε αθλητές των μαθητών, ο εγκλιματισμός στην αύξηση του επιπέδου δραστηριότητας είναι μια άλλη πρόκληση για τους μαθητές να πηδούν πίσω στον αθλητισμό φέτος.

“Πολλοί φοιτητές δεν ήταν επιμελείς για να διατηρήσουν τα επίπεδα δραστηριότητάς τους αυτό το καλοκαίρι, οπότε μπορεί να ξεκινούν από το μηδέν”, δήλωσε ο Pietro Tonino, MD, ορθοπεδικός χειρουργός και διευθυντής του προγράμματος αθλητικής ιατρικής για την Loyola Medicine. “Είναι πολύ πιο επιρρεπείς σε τραυματισμό καθώς επιστρέφουν στον αθλητισμό και οι πρώτες 3-4 εβδομάδες πρακτικής τους μετατρέπονται σε χρόνο προετοιμασίας”.

Ο Δρ Jones συνιστά την κατάρτιση σε ψυχρότερες ώρες καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, παραμένοντας ενυδατωμένος και μετά από μια εξέλιξη της έναρξης αργά ενώ εργάζεστε προς τα πάνω.

Ο Stacey Bennis, MD, ιατρός αθλητικής ιατρικής για την Loyola Medicine, βλέπει ήδη αύξηση των διορισμών σε όλες τις ηλικιακές ομάδες καθώς οι άνθρωποι εργάζονται για να αυξήσουν τα επίπεδα δραστηριότητάς τους και καθώς τα σχολεία και τα γυμναστήρια ανοίγουν ξανά. “Βλέπουμε μια ανοδική πορεία σε αθλητικούς τραυματισμούς τώρα, ενώ κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους βλέπουμε πολύ περισσότερη αρθρίτιδα και τραυματισμούς να γλιστρήσουν και να πέσουν.”

Ο Δρ Bennis υπογραμμίζει την αξία του να το κάνει αργά καθώς οι άνθρωποι επανέρχονται σε φόρμα για να αποφευχθούν οξεία αθλητικά τραύματα. Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί στο γόνατο, τα δάκρυα των μυών και των τένοντα, οι διαστρέμματα αστραγάλων, οι τραυματισμοί σε ρίψη αθλητών και κατάγματα άγχους (ειδικά σε γυναίκες αθλητές).

“Ο αριθμός των γυναικών που παρουσιάζουν αυτούς τους τραυματισμούς αυξάνεται καθώς επιστρέφουν στην άσκηση μετά από ένα πολυάσχολο έτος που ζυγίζει τη φροντίδα των οικογενειών τους και εργάζεται μέσα από την πανδημία Covid-19”, λέει ο Δρ Bennis. “Η βιασύνη πίσω στην άσκηση μετά από τόσο πολύ χρόνο μακριά αυξάνει μόνο τον κίνδυνο τραυματισμού.”

Ο Δρ Bennis και η ομάδα αθλητικών ιατρικών στο Loyola Medicine βασίζονται σε μια πολυεπιστημονική προσέγγιση, συνδυάζοντας τη φυσική θεραπεία με την OB/GYN, την ουρογυνεκολογία και τη φροντίδα της διαχείρισης του πόνου, για την αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων διαφορών μεταξύ γυναικών και ανδρών. “Σε οποιαδήποτε ηλικία, ο ατομικός μου πληθυσμός τείνει να στρεβλώνεται προς τις γυναίκες, οπότε για μένα είναι ζωτικής σημασίας να σιγουρευτώ ότι προμηθεύω άτομα με ένα κατάλληλο θεραπευτικό σχέδιο που είναι σίγουρο για τα δημογραφικά τους στοιχεία”.

Καθώς το σχολείο ξεκινά για πολλά παιδιά αυτό το μήνα, ο Δρ Τζόουνς τονίζει επίσης τα κοινωνικά και πνευματικά οφέλη από την επιστροφή των παιδιών στο αθλήματα πάνω από τα φυσικά οφέλη. “Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι μαθητές έχασαν τόσο τα ψυχολογικά όσο και τα φυσικά οφέλη του σχολικού αθλητισμού, καθώς και την κοινωνικοποίηση της ύπαρξης με τους συνομηλίκους τους κάθε μέρα. Η επιστροφή στον αθλητισμό φέτος θα είναι χρήσιμη για την ευημερία τους στο σύνολό της, ακόμη και όταν η πανδημία συνεχίζεται γύρω μας. ”

Μοιραστείτε αυτό:
Facebook
Κελάδημα
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

5 Ισχυρές λόγους για να γίνει “Ενίσχυση” Ένα ψήφισμα της Πρωτοχρονιάς5 Ισχυρές λόγους για να γίνει “Ενίσχυση” Ένα ψήφισμα της Πρωτοχρονιάς

Όταν αφορά τα ψηφίσματα της Πρωτοχρονιάς, η απώλεια βάρους είναι πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή. Αλλά όπως το 80 % των ψηφισμάτων, είναι επίσης πιθανό να αποτύχει. Ένας λόγος

Ποια είναι η καλύτερη κατεψυγμένη πίτσα;Ποια είναι η καλύτερη κατεψυγμένη πίτσα;

Έχετε μια αγαπημένη κατεψυγμένη πίτσα; Μου άρεσε πολύ η άπαχη κουζίνα κατεψυγμένες πίτσες. Ήταν μια γρήγορη επιλογή χαμηλών θερμίδων και και χαμηλού κόστους για να έχετε πίτσα για μεσημεριανό γεύμα